Saturday, July 5, 2014

Redha semampunya

Seminggu puasa boleh dikira berapa hari je aku dapat jumpa dengan Jad . Hmm . Aku faham dia kena temankan Mama dia . Aku pun faham if dia tak dapat nak spent time dengan aku lately ni . Last aku dapat meet dia Sabtu before nak sambut puasa hari Ahad and Selasa sebelum dia heading to KL for 3 days . Itu pun dapat meet kejap je . Payah betul kalau couple dekat ni .. Sentiasa diuji perasaan . Dekat pun dah rasa rindu membuak buak lagikan kalau long distance relationship . Parah aku !


-------------------------------------------------------------

3 hari berlalu. Last day him at KL .

As usual , we all contact by short messaging je . Wechat lah buat masa sekarang ni. At the first lepas sahur tu sampai ke pagi hari still keep chatting , tetiba dia lost connection macam tu je . Aku ni kan jenis yang malas nak bertanya . Yelaa , aku ni faham gak masa orang mcm mana . Kot dia busy ke , tengah packing barang ke , sleeping ke or maybe kredit dia habis .. so , aku pun ignore jelaa . 

Sampai lah ke petang langsung takde any message dari dia . Dah sampai JB ke belum , langsung takde senyap gitu je .. tapi memang aku ada pesan sebelum last chat tu suruh dia duduk rumah je (aku pun faham mesti penat jalan jauh) plus , kang kalau dia keluar lagi Mama dia bising pulak . At least bagi lah information dah sampai ke apa . NOTHING . Err.. baru nak feel feel berbuka together . Tak kesampaian lagi lah . For sure lah dia berbuka dengan Mama dia . 

Dah malam . Confirm lah dia pergi terawih with his mom . Maybe lah .. bersangka baik ni , bulan puasa tak baik sangka buruk kat orang . Its okay lah . Semalam pun aku buat kerja aku sendiri . Kemas bilik , ada pulak baju baru sidai.. nak tak nak terpaksa la hang up walaupun malas . Mata aku ngada ngada tak nak lelap , selalu bukan main lagi laju je dia nak tutup sendiri . Dekat pukul 11 mata still segar .. aku pun belek-belek phone buruk aku . Play mp3 sambil menghafal lirik lagu ;


Okay. Ni lagu faveret aku sekarang . Orang bercinta kan . HAAHAHA . Ehh. Bukan nak cerita pasal lagu lah . Back to the top , tengah sedap hafal lagu tuh tetiba bunyi wechat berbunyi . p/s : jangan amalkan sifat terkeji aku ni , orang bulan puasa baca Al-quran ke apa aku ni terbalik pulak . Tengok chat dari Jad . Aku ignore jelaa . Sakit hati punya pasal kan . Konon tunggu setengah jam baru nak reply , tido punya pasal sampai pukul 4 pagi baru sedar ! ishk.. tu lah nak buat dajjal kan dah kena diri sendiri . Its okay lah . Almost 5am dia selalu chat kejut aku sahur . Pun aku tak nak reply ! entah lahh.. aku kecik hati sangat kot. Hmm .

------------------------------------------------------

Dah lepas aku sahur , basuh pinggan kemas dapur semua teringat malam semalam niat nak mandi awal sebab nk cuci rambut . before mandi tu baru aku reply chat dia . Pasrah . Sampai ke sudah dia tak reply chat balik . Dalam hati aku 50/50 fikir dia tido tak pun dia kat cc . Tengok cuaca hujan je , terfikir mesti dia still ada kat cc kalau dia dtg . 

In fact ! lalu depan kedai nampak ada JNK merah .. Aku pasrah buat kali ke 3 . Dalam hati aku mengucap je tak berhenti . Sakit . Memang sakit sangat hati aku time ni .. kalau lah bukan bulan puasa , aku rasa dah berperang lagi sekarang ni . Aku tahan diri dari menangis . Aku mengalah . Aku tengok dia happy main game , aku biar je . For what ? takpe lah . Aku dah penat asyik nak kecewa . Lantak dia lah nak buat apa .. aku tak marah . aku tak bebel . sebab apa ? sebab aku dah PENAT .

Aku buat kerja aku macam biasa , ignore pasal dia . Almost 7 HOURS spent time depan pc utk game dia . 7 HOURS . Kau boleh bayangkan tak berapa lama? aku sabar . Puasa kan and more aku malas lah nak bergaduh pasal hal ni. Aku tau dia tak kan pernah nak ingat dengan apa yang pernah dia cakap. So , just let it be . The good thing dia nak jugak spent time dengan aku . Tak lama mana lah 2 jam je . Boleh compare tak 7 jam dengan 2 jam ? Dah nampak kan , GAME lagi penting dari aku. Its okay , redha je . Aku memahami kau wahai Jad Danial .

Thanks a lot for today .


5.52 pm - Aku terfikir nak berbuka apa hari ni . 
Hai lah nasib buka sendirian . Buka makan angin jelaa .





No comments:

Post a Comment