Wednesday, October 16, 2013

SABAR itu hadiah paling indah

Genap dua belas hari mak dengan ayah dekat Tanah Suci Mekkah . Diam tak diam dh hampir dua minggu dorang dekat sana . Harapan nya dorang baik n dikurniakan kesihatan yang berpanjangan sementara dorang kat sana. Dan tenang mengerjakan ibadah haji.

Hati aku tengah sakit ni. Geram tak sudah.. gara-gara bergaduh mulut dengan abg aku tadi. Ikut rasa hilang hormat aku dh lama aku maki and belasah dia cukup-cukup. ( badan je kecik , hati besar tau! ) . Okay , aku admit punca gaduh memang salah aku sebab aku balik rumah lambat. Heyy bradaa ! cemon la , balik rumah awal apa function ? hadap muka "alien" kau hape ? bukannya aku tak balik terus.. setakat pukul 8 setengah malam apa ada hal . Bukan aku pegy mana pun , stay at tempat keje tu pun nk senak ! Yelaa , aku tau laa anak DARA tak elok balik malam-malam , lagi mak n ayah takde kat rumah. Aku bukan budak 6,7 tahun kau nak bebel weyh , im almost 22 years old and i can handle myself ! Aduhaii..ni mesti sebab rokok lambat , nak bebel benda lain. Jangan sampai aku hilang sabar n rasa hormat dekat kau abang . Time tu , tak kira kau Abg Long ke TaiLong ke aku tibai je !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tadi , time dekat kedai before aku balik..teman Jad kejap. Yelaa , kan dia partner shift aku sekarang. Salah satu sebab kenapa aku balik lambat , ni la punca dia ! ahh.. biarkan . Yang aku nk bgtaw , Jad conference yg dia tak boleh kalau tak bau badan aku . Kepelikan apakah ? Haha . Mari ketawa berjemaah . Aneh-aneh je boifrenggg aku ni lah. But its okay la , sebab at least dia mengaku n tunjuk mcm mana cara dia bau badan aku. Padan la dia selalu melepek kat bahu aku , diam-diam sembunyi celah mee rupanya tu cara dia hidu bau badan aku! cehh.. yek yek kentang je mamat tuh. Bila aku tanya kalau sehari tak bau , apa jadi ? Nak tau dia jawab apa... ? Tepat pukul 12 malam gila la dia.. ahh , memang kau gila . wakaka.

Im sorry dear , just remembered that tomorrow im on leave .Going to meet my other girlfriend. So get ready to be crazy sharp on 12 pm tomorrow! HAHAHAHA.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Did u know , some people suddenly going missing someone ? that is what happening at me now . I'm miss my mum and dad . Bukan tu je , rindu dekat dorang dah tentu rindu lah kan .. tapi , aku rindukan sesorang lain . Seseorang yg pernah rapat dgn aku dulu.. tapi semenjak dia break up dgn bff aku dia terus hilangkan diri .. kenangan kawan dengan dia dulu tiba-tiba muncul . Tak tau kenapa , macam ada something yg jadi pulak.. aku doakan kau baik n selamat je wahai kawan . Even more , kau dah buang aku dari hidup kau tapi aku tak lupa kau pernah jadi kawan aku . Rindu kau , Ella @ Nabila Natasha :) 

No comments:

Post a Comment